Sindirim Sistemi

Sindirim sistemi sorunlarından biri olan dumping sendromu, özellikle mide cerrahisi sonrasında ortaya çıkar.

İnsanlar yüzyıllardan beri, hastalıkların tedavisine destek olmak ve sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı olmak için bitki çayları tüketir.

Sindirim enzimleri, vücutta besinlerin parçalanması ve sindirilmesi sürecinde önemli rol oynayan özel proteinlerdir.

Karın ağrısı, göbek yani kaburgaların bitiş noktası ile pelvis arasındaki bölgede oluşan rahatsızlık hissidir.

Gaz sıkışması, vücut içinde birikmiş gazın normalden daha fazla olduğu durumdur.

Karın şişkinliği, midede bulunan fazla gazın verdiği rahatsızlık olarak bilinir.

Sindirim sistemi, vücudun kullanması için yiyecekleri besin maddelerine ayırır ve enerjiye dönüştürür.

Sağlıklı bağırsaklar, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun enfeksiyonlarla mücadelesini destekler.

Yemek sonrası midede gaz, şişkinlik ve ağrı hissi şeklinde görülen hazımsızlık, oldukça yaygın bir durumdur.

Bebek gaz damlası ürünler simetikon adlı aktif bir madde içerir. ve bu madde bağırsaktaki gaz kabarcıklarının parçalanmasına yardımcı olur.

Tahıllar, pek çok çeşidi ile tüketim ürünleri arasında temel gıdalardan biridir ancak bazı durumlarda hastalıklara sebep olabilir.

Gluten çölyak hastalığı; arpa, çavdar ve buğday gibi tahıllarda yer alan gluten proteinine karşı sindirim sisteminin verdiği alerjik bir reaksiyonla karakterize otoimmün bir hastalıktır.

Çölyak hastalığı, glüten içeren gıdalara karşı gelişen bir bağışıklık tepkisidir.

Norovirüs, özellikle soğuk dönemlerde oldukça bulaşıcı ve yaygın olabilen bir virüstür.

Karın guruldaması, genellikle sindirim sisteminin çalışmasından kaynaklı doğal bir durumdur.

Sindirim sistemi, vücudun kullanması için yiyecekleri besin maddelerine ayırır ve enerjiye dönüştürür.